HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
3 : 2p (1:1, 1:0, 0:1)
SKLH Žďár nad Sázavou SKLH Žďár nad Sázavou

Soupiska domácí

Bude brzy doplněno

Rozhodčí

Mgr. Zdeněk Pokorný – Bc. Jan Kleprlík
Bc. Jiří Roupec

Soupiska hosté

Bude brzy doplněno

Vyloučení 2:1
Využití 6:6
V oslabení
Počet střel
Diváků 885
  • TOMÁŠ STŘECHA (Lukáš Hort, Jakub Peslar) 6. minuta
    Branka hosté
  • PETER PUCHER (Filip Matějka, Roman Mikeš) 16. minuta
    Branka domácí
  • JAN BULÍN (Ladislav Rytnauer) 32. minuta
    Branka domácí
  • JAKUB PESLAR (Luboš Kunstmüller) 58. minuta
    Branka hosté
  • DANIEL KABELKA (Filip Matějka, Roman Mikeš) 61. minuta
    Branka domácí

Poslední zápas roku 2017 nabídl krásnou podívanou a i přes silného soupeře dokázali naši borci potvrdit dobrou formu z konce roku a v utkání 24. kola si připisují další důležité vítězství. Tentokrát byly poraženy Plameny ze Žďáru nad Sázavou, tedy v krátké době i třetí z favoritů skupiny střed. Útok na divácký rekord se sice nepodařil, ale i tak vidělo zápas 885 platících diváků. Žihadláci děkujem.

Již od začátku zápasu šli za vítězstvím aktivněji domácí hráči. První střelu vyslal na bránu soupeře již po 20 vteřinách hry Filip Matějka, ale jeho střela byla sražena do rohu kluziště. Následně se 5 minut bojovalo spíše ve středu hřiště a šance na obou stranách přicházely spíše sporadicky. Za domácí to zkoušeli střelbou Tomáš Pelikán, Filip Matějka, Petr Krutiš a Daniel Kabelka. Za hosty pak Petr Štěpánek. Na začátku šesté minuty přišlo vyloučení Tomáše Pelikána, které hráči Plamenů okamžitě trestali. V čase 5:12 vystřelil z levého kruhu Tomáš Střecha a puk z jeho hole si našel cestu mezi betonem a lapačkou Jana Brože – 0:1. I po obdrženém gólu to byli spíše domácí hráči, kdo se více tlačil do útoku. V deváté minutě dostali domácí možnost přesilové hry, ze které byla nakonec jen jedna větší šance, kdy Daniel Kabelka nebezpečně tečoval střelu od modré, ale Jiří Sláma ji se štěstím vyrazil. I po přesilové hře se střelecky činili domácí borci. Nejprve se před bránu probil David Horký, ale jeho pokus lapil gólman hostí svými betony. Ani střely obránců domácích Daniela Kabelky a Jiřího Wasserbauera neskončily v síti. Mezi jejich pokusy vtěsnal na druhé straně hřiště svůj pokus Martin Kuřítko, který ale střelou z otočky neuspěl. V patnácté minutě dostali domácí další možnost přesilové hry. Tato již byla po nádherné kombinace první lajny Žihadel zužitkována. K Romanu Mikešovi se před bránou dostal sražený puk, ten si profesorsky počkal na pohyb bránícího hráče, poté nahrál vlevo postavenému Filipu Matějkovi, který nahrávkou přes brankoviště našel na druhé straně postaveného kapitána Petera Puchera, který již neměl problém zasunout puk do odkryté klece – 1:1. Jelikož žádný z hráčů již do konce třetiny puk do sítě nedopravil, tak se šlo po první třetině do kabin se smírným stavem.

Druhou třetinu začali domácí hrou v oslabení, ale mohli to být přeci jen oni, kdo měnil skóre. Peter Pucher dobře vystihl rozehrávku hostů ve středním pásmu a po jeho zákroku se puk odrazil směrem k bráně hostí a Peter Pucher se sám řítil za pukem. Bohužel pro domácí fans měl k puku o dost blíže gólman hostí, který také k puku dorazil dříve a odklidil jej do bezpečí. I zbytek oslabení byl skvěle odbráněn a hosté se nedostali k žádné střele. Ve třiadvacáté minutě zkoušel štěstí střelou z úhlu Filip Matějka, ale Jiří Sláma byl pozorný. O chvíli později se pokoušeli prosadit Michal Kliment s Davidem Horkým, ale ani oni neměli štěstí. Na druhé straně zahrozil následně Lukáš Krupka. V osmadvacáté minutě se krásnou individuální šanci prokličkoval k bráně hostí Roman Mikeš, ale jeho střelu pokryl Jiří Sláma. Čas domácích přišel v čase 31:06. Ladislav Rytnauer našel milimetrovým pasem na modré Jana Bulína, který nedal v samostatném úniku gólmanovi hostí žádnou šanci – 2:1. O minutu později to vypadalo, že jásat se bude podruhé, ale tentokrát bylo štěstí na straně Plamenů. Pokus Filipa Matějky propadl skrze Jiřího Slámu a proplachtil se jen těsně kolem tyče brány hostí. Jen o několik vteřin později si svoji dávku štěstí vybrali i domácí, když střela Ondřeje Kovářů se otřela o tyč svatyně střežené Janem Brožem. Do konce třetiny již přišlo jen několik lehčích střel na obou stranách, které oba gólmani bez problémů pokryli a v závěru třetiny si Jan Brož poradil i s osamoceným Martinem Kuřítkem a tak šli s jednobrankovým vedením do kabin domácí.

V začátku třetí třetiny dostali domácí další z šancí zahrát si přesilovou hru, ale z té byla jen jedna vážnější šance pro Ladislava Rytnauera, který však nestačil v rozhodující chvíli přehodit beton gólmana hostí. V pětačtyřicáté minutě měl Jan Brož starosti s nenápadným nahozením, které před ním však několikrát nadskočilo. Nakonec jej ale vyřešil, stejně jako střelu Martina Plevy po následném buly. Polovina třetí třetiny se nesla ve znamení snahy domácích dát gólovou pojistku, ale Jiří Sláma kryl střelu Ladislava Rytnauera i pozdější pokus Jana Bulína, který si vyjel do šance z poza brány. I o chvíli později neuspěl Peter Pucher, který se střelou z poza brány pokusil nachytat gólmana hostí (kdo by si v tu chvíli nevzpomněl na Lukáše Havla, který takto nachytával soupeře často). Těžké chvíle pro domácí přišly na počátku třiapadesáté minuty, kdy byl přísně vyloučen Ladislav Rytnauer. Hosté vycítili šanci srovnat skóre a začali obléhat bránu Žihadel. Jan Brož se musel činit při pokusech Petra Štěpánka, jehož střela ale byla nakonec sražena obránci mimo, a také Martina Plevy. I po skončení přesilové hry pokračoval tlak hostí a byl to opět Martin Pleva, kdo se pokoušel prostřelit Jana Brože. Na počátku sedmapadesáté minuty přišel okamžik, který vzbudil hodně emocí. Nejprve si Jan Brož poradil s dalším z pokusů hostí a do protiútoku se řítili domácí, kdy po střele Davida Horkého celý stadion i s hráči domácích začal jásat. Hlavní rozhodčí však rozpažil ruce a bylo po jásání. Následně po protestech domácích hráčů odmítl hlavní rozhodčí i vidět jasný faul hostů. Z následného útoku hostí došlo k podobné situaci a i na druhé straně, ale to již píšťalka hlavního rozhodčího nezaváhala ani na vteřinu a domácí šli do oslabení. Ještě před jejím zahájením si vzali hosté oddechový čas a po něm se rozhodli hrát bez brankáře a znásobit tak svoji převahu sil na ledě. Jan Brož se činil a odrážel jeden střelecký pokus za druhým. V polovině oslabení se Filipu Matějkovi podařilo puk přeci jen vyhodit a stadionem to jen zašumělo, jím vyhozený puk se jen otřel o tyč opuštěné brány hostí. Bohužel v čase 57:55 pošla za záda Jana Brože několikrát tečovaná střela Jakuba Peslara2:2. V závěru třetí třetiny dostali ještě domácí možnost přesilové hry, kdy se do šance dostal Jiří Wasserbauer, ale jelikož neproměnil, tak zápas skončil po základní hrací době 2:2 a šlo se do prodloužení, kam si domácí odnášeli výhodu přesilové hry.

Prodloužení netrvalo ani minutu a domácí borci dokázali využít nabídnuté přesilové hry ze závěru utkání. Po krásné kombinaci Filipa Matějky a Romana Mikeše zakončoval v čase 60:54 Daniel Kabelka3:2. A stadion mohl bouřit.

Poslední zápas roku 2017 nabídl krásnou podívanou na obou stranách hřiště se zaslouženě šťastnějším koncem pro domácí, kteří tak v závěru roku postupně složili všechny tři lídry tabulky střed. Po Havlíčkově Brodu a Táboru byl skolen i Žďár nad Sázavou. Žihadla natahují sérii neporazitelnosti již na 7 utkání. Obhájit ji jedou již 3. 1. 2018 do Kolína. A domácím fandům se Žihadla představí již v sobotu 6. 1. 2018 od 17.00 hodin proti nevyzpytatelnému Nymburku, který nás letos doma již jednou zaskočil. Takže všichni zase na značkách, ať rok 2018 začneme stejně, jako se nám podařilo ten letošní zakončit. Přeji Vám mnoho štěstí a zdraví v roce 2018 a doufám, že i mnoho radosti s tou naší žlutočernou bandou.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska to byl dobrý zápas. První třetina mohla být lepší, ale ve druhé jsme již měli hodně šancí a škoda, že se nedalo více branek. Trochu mě mrzí počet vyloučení, ale hlavní je že se dnes vyhrálo a vítězná série trvá.“

Daniel Kabelka (HC Moravské Budějovice 2005): „Dnes nás čekal další těžký soupeř. Poslední zápas v roce chce každý vyhrát a nám se to podařilo, takže skvělé. Moc jsme chtěli vyhrát a prodloužit naši sérii a ta trvá dále. Ten můj rozhodující gól byl těžký, dostal jsem puk trochu za sebe a jen tak tak jsem se na něj natáhl, ale padlo to tam.“

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Prodloužení

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz