HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
5 : 3 (0:2, 3:0, 2:1)
NED Hockey Nymburk NED Hockey Nymburk

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka – Pucher "C", Mikeš, Pipek, Rytnauer "A", Matějka, Lupač, Krutiš, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín, Salák.

Rozhodčí

Michal Antonín
Pavel Mikšík
Roman Komínek
Bc.

Soupiska hosté

Formánek – Hierman, Mašek, Kříž "A", Hejda, Rittig, Knesl – Smejkal, Arnošt, Stehlík, Kuzďas, Kendršt, Eis "C", Štěpánek, Josefus, Planý, Král, Kolouch.

Vyloučení 2:4
Využití 1:2
V oslabení
Počet střel
Diváků 682
  • STANISLAV EIS (Daniel Kolouch, Jakub Hierman) 9. minuta
    Branka hosté
  • JAN STEHLÍK (Daniel Arnošt) 18. minuta
    Branka hosté
  • PETR KRUTIŠ (Jan Brož) 24. minuta
    Branka domácí
  • PETR KRUTIŠ (Ladislav Rytnauer, Jiří Peroutka) 29. minuta
    Branka domácí
  • LADISLAV RYTNAUER 38. minuta
    Branka domácí
  • JAN STEHLÍK (Daniel Arnošt) 42. minuta
    Branka hosté
  • ROMAN MIKEŠ (Marcel Juráň, Marek Lupač) 43. minuta
    Branka domácí
  • PETER PUCHER st. (Marcel Juráň) 59. minuta
    Branka domácí

V prvním domácím utkání roku 2018 se hráči Žihadel představili v rámci 26. kola 2. hokejové ligy proti nevyzpytatelnému Nymburku. K vidění bylo vidět zvláštní utkání, ve kterém náš tým ukázal obě své tváře, chvíli tedy hrací plochu zcela ovládal, ale také byl dlouhou dobu pod tlakem soupeře. Nymburk zcela dostál své pověsti nepříjemného soupeře a po houževnatém výkonu nedal domácím body zadarmo. Na utkání si našlo cestu skvělých 682 fanoušků, kteří nakonec mohli odcházet spokojeni po výhře 5:3, která se však nerodila vůbec lehce. V utkání se představily i dvě nové tváře. S číslem 17 se na ledě představil pardubický Tomáš Pipek, jenž letos hrál za Havlíčkův Brod a Kolín a v přípravě odehrál i jeden zápas za náš tým (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=227089) a s číslem 16 třebíčský odchovanec Jan Salák, který však strávil poslední 3 sezony v zámořské FHL (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=227089).

První třetinu zahájili aktivněji domácí hráči a první střelecký pozdrav vyslal na bránu hostů obránce Tomáš Pelikán po minutě hry. Poté se delší dobu bojovalo spíše ve středním pásmu a až ke konci 5 minuty se dostali do šance opět domácí hráči, ale teč Jana Bulína skončila mimo brány hostí. O chvíli později se k první střele dostali i hosté, ale ani pokus Jana Stehlíka se mezi tři tyče nevešel. Jen o pár vteřin později střílel od modré na bránu hostí Roman Čermák, ale s jeho střelou si poradil Michael Formánek. Na začátku 7 minuty, krásně nahrál Jan Salák dobře postavenému Marku Lupačovi, ale ten střelou našel jen náruč Michaela Formánka. Jen o pár vteřin se před bránu hostí probojoval Roman Mikeš, ale v zakončení neuspěl. Na začátku 9 minuty se z rohu pokusil gólmana hostí překvapit Filip Matějka, ale na Michaela Formánka nevyzrál. Ač měla v té době ze hry více Žihadla, byl to právě Nymburk, který z následné protiakce udeřil. V čase 8:23 vypálil Stanislav Eis a domácí dostali nepříjemnou sprchu – 0:1. I po obdrženém gólu to byli spíše domácí hráči, kdo udával tempo hry, ale střela Jana Bulína byla sražena mimo hrací plochu a Michael Formánek poté postupně krotil střely Romana Mikeše, Romana Čermáka, Ladislava Rytnauera i Tomáše Pipka. Na druhé straně z ojedinělých šancí zahrozili pouze střelami od modré Stanislav Eis a Ondřej Kříž. Na konci 16 minuty byl přísně vyloučen Jan Bulín, který byl obráncem hostů natlačen do jejich brankáře a rozhodčí to vyhodnotil jako napadení ze strany našeho hráče. Následnou přesilovou hru se hostům podařilo využít střelou Jana Stehlíka, který se dostal do samostatného úniku a střelou od modré nachytal Jan brože, který se musel hodně začervenat – 0:2. Vzhledem k tomu, že do konce první třetiny se již nic významného nestalo, odcházeli hosté s dvoubrankovým vedením, které jim zajistila jejich skvělá produktivita, kdy ze tří vážnějších šancí dali dva góly.

Do druhé třetiny vstoupili domácí odhodláni co nejrychleji vyrovnat. První krok k tomuto cíli udělali náš brankář Jan Brož a hráč zápasu Petr Krutiš. První jmenovaný využil špatného střídání hostů a přesným pasem našel na modré Petra Krutiše, který nedal v samostatném úniku gólmanovi hostí šanci – 1:2. O necelou minutu později mohl srovnat Tomáš Pipek, ten ale sám před bránou hostí neuspěl. Na počátku 26 minuty mohl naopak skórovat na straně hostí Ondřej Kříž, jehož střela po kontaktu s holí Romana Mikeše změnila směr a zaskočila Jana Brože, kterému naštěstí pomohla horní tyč jeho brány. Na počátku 29 minuty se domácí konečně vyrovnání dočkali. Jiřímu Peroutkovi sice nesedla střela od modré, ale ta se v čase 28:09 odrazila od zadního mantinelu k Petru Krutišovi a ten se opět nemýlil – 2:2. Vyrovnávací gól domácí nakopl k dalšímu tlaku podpořenému přesilovou hrou, ale neujaly se dvě střely Romana Čermáka ani pokus Petra Krutiše. V závěru přesilové hry došlo na počátku 31 minuty k ohromné chybě domácích a do samostatného úniku se dostal autor druhého gólu hostí Jan Stehlík, ale Jan Brož napravil své předchozí zaváhání z obdobné situace a tentokrát své mužstvo podržel. Následných 7 minut nepřineslo žádnou větší šanci. Až v čase 37:30 přišla další domácí radost. V přesilové hře domácích se puk ocitl v prostoru brankoviště hostí, kde se nejlépe dokázal orientovat Ladislav Rytnauer, který po několika pokusech dopravil puk až do sítě – 3:2. Do konce druhé třetiny se již stav neměnil a jen v závěru třetiny došlo k vyloučení domácích za příliš mnoho hráčů na ledě. Po druhé třetině tedy domácí odcházeli do kabin zaslouženě s jednogólovým náskokem.

Třetí třetinu zahájili přesilovou hrou hráči Nymburka a v čase 41:31 ji dokázal využít Jan Stehlík, který zůstal nehlídán za brankou a nikým nerušen si najel před bránu a zakončil – 3:3. Vyrovnaný stav však netrval dlouho. V čase 42:54 dostal od Marcela Juráně přesnou přihrávku Roman Mikeš, který pohotovou střelou nedal gólmanovi hostí šanci – 4:3. Další průběh zápasu se pak odehrával zcela pod taktovkou hráčů Nymburka, kteří o vyrovnání tvrdě bojovali a dostávali domácí pod tlak. V těchto chvílích se překonával Jan Brož, který lapal jeden pokus za druhým. Nejprve si poradil krásným zákrokem lapačkou s pokusem Aleše Knesla a stejného hráče vychytal i o několik vteřin později. S pokusem Jana Stehlíka o chvíli později naštěstí tolik práce neměl, neboť tomu ve slibné pozici praskla při střele hokejka. V čase 48:00 se v obrovské šanci ocitl Jakub Planý, který stál s pukem před prázdnou bránou domácích, ale v poslední chvíli se z klubka domácích hráčů podařilo jednomu z nich puk holí vypíchnout. Na počátku 50 minuty kryl Jan Brož další z pokusů Jana Stehlíka. Tato střela předznamenala minutu, ve které se Jan Brož nestačil otáčet. Domácí byli zatlačeni před vlastní bránu a puky z hokejek hráčů Nymburka létaly jeden za druhým směrem na bránu Žihadel. V čase 55:33 byli hosté blízko vyrovnání, když Janu Brožovi vypadla střela Petra Krále, ale spoluhráčům se puk včas podařilo odehrát z prostoru brankoviště. V čase 57:20 si hosté vzali oddechový čas a poté se pokusili dobýt bránu domácích v šesti, což se jim ale nakonec nepodařilo. Nejprve se podařilo vyhodit puk Petru Krutišovi, který jen tak tak přišel o hattrick, neboť jeho vyhození jen těsně lízlo tyč opuštěné klece. V čase 58:19 se však již domácí mohli opět radovat, když uklidňující gól připravil skvělou nahrávkou Marcel Juráň, jenž našel našeho kapitána Petera Puchera a ten s ledovým klidem poslal puk do opuštěné klece – 5:3. Hosté se sice ještě pokoušeli s výsledkem něco udělat, ale byla z toho již jen jedna střela Jana Stehlíka, se kterou si Jan brož bez problémů poradil. I přes hroznou třetí třetinu si tak domácí dokráčeli k dalšímu vítězství a pokračují tak v honbě za lepším postavením v tabulce, které je díky zaváhání Tábora zase o něco blíže.

Nyní nás čeká delší pauza bez domácího utkání, neboť k dalším zápasům vyrážejí naši borci na led soupeřů, a to do Pelhřimova (13. 1. 2018) a Písku (20. 1. 2018). další domácí utkání je naplánováno až na sobotu 27. 1. 2018, kdy k nám zavítá náš „oblíbený“ Havlíčkův Brod. Takže od 17.00 všichni na značkách, neboť každý hlas bude potřeba.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dnes to byla bída. Vyhráli jsme se štěstím. Už po první třetině jsem kluky upozornil, že nehrají nejlépe. Druhá třetina se to mírně zlepšilo, ale třetí byla opět hrozná. Hodně nás pak podržel Jan Brož a také trochu štěstí. Ale nakonec se vyhrálo a bodovali jsme již v 10 utkání v řadě, takže nakonec dobré, ale dnes rozhodně spokojen nejsem.“

Petr Krutiš (HC Moravské Budějovice 2005): „V první třetině jsme měli mnoho šancí, ale neproměnili jsme je. Zato Nymburk proměnil co mohl. Od druhé třetiny jsme přidali a už to bylo lepší. Srovnali jsme a hrálo se klidněji. Po třetím gólu to však již byl boj. Ve třetí třetině to bylo od nás opět hrozně špatné. Dneska se nám to prostě nepovedlo a výkon nebyl vůbec dobrý. Hrozně nás podržel Jan Brož a i byla tam i trocha štěstí.“

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Autor: Vladimír Čábel

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz