HC Tábor HC Tábor
3 : 1 (0:1, 0:0, 3:0)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Dudáček - Havran, Košař, Černý, Raiterman, Duben, Pípal, Růžek - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Kalaš, Seidl - Prášek, Kadilák, Pastyřík (41. Syrovátka).

Rozhodčí

Matějček - Šimánek
Lang.

Soupiska hosté

Juda - Peroutka, Pelikán, Wasserbauer, Kliment, Kadela, Trnka, Pucher ml. - Horký, Bulín, Rytnauer, Hačecký, Mikeš, Lupač, Caha, Pucher st., Juráň, Lamač.

Vyloučení
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 300
  • DAVID HORKÝ (Patrik Bulín, Ladislav Rytnauer) 11. minuta
    Branka hosté
  • BLAŽEK (Havran, Matušík) 52. minuta
    Branka domácí
  • KALAŠ (Březina) 59. minuta
    Branka domácí
  • HEŘMAN (Dudáček) 60. minuta
    Branka domácí

Diváci, kteří v pátek do ochozů táborského stadionu zavítali, mohli poprvé sledovat v akci několik nových tváří v čele s brankářem Milanem Dudáčkem.

Úvodní dějství zápasu nabídlo místy rozháranou, leč svižnou partii bez častých přerušení. Výraznější momenty se do průběhu první třetiny vplížily až na prahu její druhé poloviny. V první ryzí tutovce střetnutí se ocitl domácí Heřman, ale z bezprostřední blízkosti našel jen připravenou lapačku brankáře Judy. Téměř vzápětí rozvířili vzduch ve svém útočném pásmu i Moravané, a hned z toho byl první gólový okamžik střetnutí, o který se střelou mimo dosah Dudáčkova betonu postaral Horký – 0:1. Rychlou odpověď měl na konci 12. minuty na hokejce Blažek, ale Juda mu dvěma výtečnými zákroky zkazil radost. V závěru zahajovací periody se museli Táborští bránit dlouhé dvojnásobné přesilovce soupeře, žádnou další pohromu na ně ovšem nápor žihadel neseslal.

Druhá část střetnutí se odvíjela ve znamení herní nadvlády a sympatické aktivity domácí družiny, ale vstup do moravskobudějovické svatyně jí pohříchu zůstal zapovězený. Z několika slibných příležitostí lze za tu nejvýraznější označit ránu obránce Havrana od modré, která už ve 22. minutě orazítkovala horní tyč Judovy klece. V platnosti nakonec zůstal nejtěsnější náskok hostů a kohoutům zbývalo na dorovnání skóre už jen dvacet minut čistého času.

Začátek třetí třetiny poznamenala řada nepřesností v domácí hře, ale postupem času se táborské mužstvo vracelo k aktivitě z předchozí dvacetiminutovky. Ve 49. minutě si jeho hráči solidním pohybem vynutili na soupeři hned tři fauly a otevřela se před nimi možnost využít dvojnásobnou početní výhodu. Jihočeši ji nehráli nikterak oslnivě, přesto tuto jedinečnou příležitost dokázali využít. Havranovu střelu od modré vychýlil z původního směru Blažek a uzmul mladému brankáři Moravských Budějovic jeho dosavadní kouzlo – 1:1. O sedm minut později zavládlo na domácí střídačce bujaré veselí, to když se stejně jako v předchozích dvou zápasech gólově prosadil mladík Kalaš a strhl vedení na stranu Tábora – 2:1. Moravanům svitla naděje na vyrovnání v předposlední minutě, kdy usedl za katr domácí obránce Duben. Namísto gólové hrozby ze strany hostů ale diváci tleskali Heřmanovi, který poslal kotouč přes celé hřiště do opuštěné branky žihadel a zpečetil konečný výsledek – 3:1

Zdroj: http://www.hctabor.com

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz