BK Havlíčkův Brod BK Havlíčkův Brod
5 : 7 (2:3, 1:1, 2:3)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Novák (8. Marek) – Nepokoj, Kadeřávek, Kulhánek, Vala, Šmíd, Vacík, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Beran, Kozlík, Holenda

Rozhodčí

Luděk Pilný – Michal Laczko
Ondřej Bohuněk

Soupiska hosté

Vacek (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka, Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Plachý, Heinrich

Vyloučení 5:7
Využití 2:3
V oslabení 0:0
Počet střel
Diváků 578
  • LADISLAV RYTNAUER (David Horký, Daniel Kabelka) 3. minuta
    Branka hosté
  • LADISLAV RYTNAUER (Tomáš Plachý, Roman Mikeš) 7. minuta
    Branka hosté
  • ROMAN MIKEŠ (David Horký, Ladislav Rytnauer) 8. minuta
    Branka hosté
  • MATĚJ BLINKA (Miroslav Třetina, Patrik Přidal) 10. minuta
    Branka domácí
  • KRYŠTOF KULHÁNEK (Miroslav Třetina, Patrik Kadeřávek) 11. minuta
    Branka domácí
  • MARCEL JURÁŇ (Tomáš Plachý, Roman Kadela) 28. minuta
    Branka hosté
  • PATRIK KADEŘÁVEK (Miroslav Třetina, Kryštof Kulhánek) 35. minuta
    Branka domácí
  • KRYŠTOF KULHÁNEK (Luboš Voříšek, Filip Beneš) 44. minuta
    Branka domácí
  • LADISLAV RYTNAUER (Daniel Kabelka,, Roman Mikeš) 47. minuta
    Branka hosté
  • ALEŠ HEINRICH (Tomáš Plachý) 53. minuta
    Branka hosté
  • PATRIK KADEŘÁVEK (Miroslav Třetina, Matěj Blinka) 57. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ (Roman Mikeš, Ladislav Rytnauer) 60. minuta
    Branka hosté

Do zápasu lépe vstoupili hosté z Moravských Budějovic, kteří využili přesilovou hru. Horký našel křižnou přihrávkou na levém kruhu zcela volného Ladislava Rytnauera, který prostřelil přesouvajícího se Nováka. Úvod utkání se nesl v duchu nedisciplinovanosti domácích hokejistů, kteří inkasovali podruhé. Plachý našel Ladislava Rytnauera, a ten propálil Nováka mezi betony. Kalich hořkosti si vypili Havlíčkobrodští až do dna, když osmiminutovku hostů podtrhl Roman Mikeš. Útočník Žihadel dorazil do branky střelu Horkého a vyhnal brankáře Bruslařů na střídačku.

Změna domácímu souboru pomohla, neboť za další 3 minuty byl k vidění první gól z dílny Havlíčkova Brodu. Třetina bekhendovou nahrávkou zpoza branky oslovil Matěje Blinku. Domácí útočník, leč byl tísněn, tak dokázal dostat puk do sítě. Bruslaři pak udeřili ještě v přesilovce, když Třetina nabil na levý kruh Kryštofu Kulhánkovi, a ten z první trefil přesně do pravé šibenice. Hosté mohli za pár okamžiků zvýraznit své vedení, avšak Plachého skvělým obranným zákrokem zastavil obránce Vala.

Ve druhé třetině to byli Bruslaři, kteří se snažili vyrovnat krok se soupeřem, avšak Blinkovo zakončení bylo jen o pár centimetrů nepřesné. Havlíčkobrodští doráželi na branku Moravských Budějovic, ale hosté vzápětí udeřili. Marcel Juráň nahodil touš na Marka a puk k překvapení všech skončil za brankovou čárou. Celek z Kotliny reagoval ve 35. minutě, kdy využil převahu jednoho muže navíc. Třetina nahrál na modrou čáru Patriku Kadeřávkovi. Mladý obránce si vybruslil na osu hřiště a střelou nad ledem prostřelil Vacka. V závěru druhého dějství byli Bruslaři dvakrát blízko branky, ovšem Chlubna ani Beneš nevyzráli na brankáře hostů, který měl při pokusu prvně jmenovaného pořádný kus štěstí, když touš jen o pár milimetrů minula pravou tyč.

Třetí třetina se nesla v útočném snažení Bruslařů, kteří sklidili své ovoce po třetí odehrané minutě. K puku se na modré čáře dostal Kulhánek a jeho pokus tečoval Luboš Voříšek. Moravské Budějovice si svůj náskok vzaly zpět a to v přesilové hře. Mikeše vychytal fantasticky Marek, dorážku pokryl obránce Vacík, ale napotřetí byl úspěšný Ladislav Rytnauer.

Havlíčkobrodští nesložili zbraně, ovšem jejich snažení vzalo za své, když inkasovali pošesté. Plachý nahrál na volného Aleše Heinricha, a ten propálil domácího gólmana mezi betony. Jiskru naděje vykřesal v další přesilovce obránce Patrik Kadeřávek, jenž skrytou střelou překvapil všechny přítomné. Hosté si pojistili v závěrečné minutě své vítězství, když do opuštěné svatyně Havlíčkova Brodu zamířil David Horký.

 

Zdroj: www.bkhb.cz

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz