Bobři tvrz Žihadel nepřekonali a 3 body zůstávají doma

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
2 : 1 (0:0, 2:1, 0:0)
HC Bobři Valašské Meziříčí HC Bobři Valašské Meziříčí

Soupiska domácí

Jekel (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Plachý, Heinrich.

Rozhodčí

Michal Maršálek - Jan Kleprlík
Marek Čelechovský

Soupiska hosté

Slovák (Plšek) – Ostrčil, Kamas, Baroš, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa – Brunec (C), Vaněk, Raška, Pořický, Seidler, Andrys, Kuchařík, Dvořák, Martiník (A), Daněk (A), Dalajka.

Vyloučení 3:6
Využití 2:0
V oslabení 0:0
Počet střel
Diváků 475
  • David Horký (Ladislav Rytnauer, Roman Mikeš) 26. minuta
    Branka domácí
  • Dominik Raška (Šimon Kuchařík, Jiří Weintritt) 28. minuta
    Branka hosté
  • Aleš Heinrich (Marcel Juráň, Tomáš Plachý) 40. minuta
    Branka domácí

První prosincový den přivál na hokejový stadion do Moravských Budějovic útok Bobrů z Valašského Meziříčí. Kdo očekával tuhý boj, nebyl překvapen. Nakonec však přeci jen tvrz Žihadel odolala a 475 diváků, kteří si našli v mrazivý podvečer cestu na zimní stadion, odcházelo spokojeno.

Do první třetiny vstoupily oba týmy opatrně a hrála se vyrovnaná hra, kdy mírně navrch měli spíše hráči Žihadel. První nebezpečnější střelu zápasu však musel na počátku 2. minuty likvidovat Pavel Jekel, který si poradil s dobrou střelou od modré, kterou na něj vyslal obránce hostí Jiří Weintritt. O minutu později pálila nová akvizice v obraně Žihadel Ladislav Pospíchal, ale jeho pokus byl sražen mimo bránu. Vzápětí opět zasahoval strážce domácí svatyně, ale se střelou Stanislava Báchora neměl Pavel Jekel problém. Na počátku 5. minuty jen těsně minul bránu hostí Tomáš Plachý. O chvíli později dostali hráči Žihadel první možnost přesilové hry, ve které nejprve Ladislav Rytnauer jen trefil betony gólmana hostí, ale do velké šance se v jejím závěru dostal do velké šance Aleš Heinrich, ale ten netrefil krásnou přihrávku přes brankoviště. Na přelomu 6. a 7. minuty byly k vidění šance na obou stranách, ale jak Jiří Slovák, tak po něm i Pavel Jekel byli pozorní. V polovině 8. minuty střílel Ladislav Rytnauer, ale strážce bobří klece střele vystavil stopku svojí lapačkou. Na začátku 10. minuty šikovně tečoval před bránou Tomáš Hačecký, ale jeho teč skončila na betonu gólmana hostí. S následnou dorážkou neuspěl ani Roman Mikeš. Na konci 11. minuty pálil kapitán domácích Jiří Peroutka, ale Jiří Slovák jeho střelu vyrazil nad bránu. O minutu později se zaskvěl Pavel Jekel, který si poradil s dvojitým pokusem Bobrů. Další chvíle opory Žihadel přišla ke konci 14. minuty, kdy musel Pavel Jekel zasahovat proti osamocenému Petru Dvořákovi. V polovině 16. minuty dostali výhodu přesilové hry i Bobři, ale jejich jediný vážnější střelecký pokus skončil v lapačce Pavla Jekela. Konec 18. minuty přinesl i další přesilovou hru pro domácí borce, kdy hned na jejím začátku se dostal do velké šance Roman Mikeš, ale ten před odkrytou klecí Bobrů nedosáhl na rychlou přihrávku. V závěru první třetiny nařídil hlavní rozhodčí po faulu na Tomáše Plachého trestné střílení, ale sám faulovaný hráč v něm na gólmana Bobrů nevyzrál a tak se do kabin šlo za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí a již po 22 vteřinách pálil David Horký, ale jeho pokus skončil v náručí Jiřího Slováka. O chvíli později pálil Tomáš Plachý, ale ani jeho střela skóre zápasu nezměnila. Hosté se k vážnější střele dostali až v polovině 23. minuty, ale Patrik Dalajka domácího gólmana nepřekvapil. Na počátku 24. minuty pálil ihned po buly Ladislav Rytnauer, ale i jeho pokusu pár centimetrů chybělo. Na začátku 26. minuty dostali domácí další možnost přesilové hry. Ta k radosti domácích fandů neměla dlouhého trvání a již po 12 vteřinách našel Ladislav Rytnauer před bránou Davida Horkého, který se v čase 25:22 svojí pohotovou střelou nemýlil – 1:0. Pokud však všichni čekali, že obdržený gól Bobry nalomí, tak byl nemile překvapen. Naopak to byli právě hosté, kdo po gólu ožil a zásluhou jim bylo brzké vyrovnání. V čase 27:05 zakončoval ukázkově sehrané přečíslení 3 na 1 Dominik Raška1:1. I nadále to pak byli právě Bobři, kdo se tlačil za další brankou. Na konci 30. minuty měl Pavel Jekel hodně práce se střelou Jakuba Pořického. Jen o pár vteřin později musel domácí gólman zasahovat proti další střele. I v dalších minutách to byl právě Pavel Jekel, kdo měl nejvíce práce. Postupně si ale poradil se všemi pokusy Bobrů a stav se tak neměnil. Ten změnila až další přesilová hra Žihadel, kterou jim nabídl faul Josefa Daňka z konce 38. minuty. Nejprve si sice gólman hostí poradil se střelou Daniela Kabelky, ale v čase 39:46 již nedokázal zastavit střelu Aleše Heinricha, který dostal přesný pas před bránu a měl dost času pohodlně zakončit – 2:1. V posledních pár vteřinách se již na skóre nic nezměnilo a tak šli do kabin radostněji domácí hráči.

Začátek třetí třetiny začal snahou hostů o rychlé srovnání, kdy Bobři sázeli především na rychlé brejky, ale ty se domácím bekům dařily zastavovat. Jedinou šancí z prvních minut tak byla střela od modré v podání Radima Ostrčila, se kterou si ale Pavel Jekel bez problémů poradil. Útočné snahy Bobrů přibrzdilo jejich další vyloučení, ve kterém se do zajímavé šance dostal Ladislav Rytnauer, ale v souboji v brankovišti nevyzrál na Jiřího Slováka. Svůj další velký moment si Pavel Jekel schoval na polovinu 51. minuty, kdy se před ním zjevil osamocený Rostislav Vaněk. Domácí jednička vytáhla neskutečný zákrok a útočník Bobrů možná ještě teď přemýšlí, co se vůbec stalo. Další průběh hry se nesl především v zodpovědné hře ze strany obou mužstev a bylo jasné, že oba tábory si uvědomovaly, že každá chyba může znamenat nepříjemný zvrat zápasu. Hosté číhali na svoji šanci a domácí se snažili jim žádnou nepřipravit. Velký moment si připravil i gólman hostů, který si poradil v polovině 59. minuty s osamoceným Marcelem Juráněm. Bobři se v závěru pokusili ještě o hru bez brankáře, ale k větší šanci se nedostali a naopak David Horký dvakrát vyhazoval směrem k jejich bráně, ale vždy vedle.

Hráči Žihadel tak nakonec vybojovali další důležité vítězství a připisují si další 3 body do tabulky. Příští domácí zápas Žihadla čeká již tuto středu 5.12.2018, kdy na náš stadion zavítá lídr skupiny SKLH Žďár nad Sázavou. Proti Plamenům tak bude třeba každého hlasu. Takže ve středu od 18:00 hodin všichni na značkách.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dnes opět těžký zápas. My teď za sebou máme dva velice náročné zápasy v Brodě a Kopřivnici. Morava je silná a s každým týmem odsud je to náročné. Bylo to velice vyrovnané. První třetinu jsme byli lepší. Druhá nám moc nevyšla, ale na skóre to bylo naštěstí naopak. Třetí jsme již ubránili. Dnes nám pak pro zranění chyběl Filip Matějka a z osobních důvodů má volno Petr Krutiš, takže za vítězství jsem moc rád. Každé tři body jsou fantastické. Zatím jsme druzí, takže to je skvělé. Určitě je to také opřené o fantastického brankáře Jekela. To je prostě naše jednička.“

Marcel Juráň (HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska to byl velmi náročný zápas. Oni dobře bruslili, napadali nás, nedali nám moc prostoru. Naštěstí se nám podařilo dát první gól, na který bohužel rychle soupeř odpověděl. Nám se pak podařilo dát i druhý gól a pak se to již naštěstí ubránilo a dotáhlo do úspěšného konce. Ale dnes to bylo opravdu náročné utkání.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz