První zápas pro Draky

Draci Šumperk Draci Šumperk
3 : 1 (1:1, 0:0, 2:0)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Haloda O. (Polívka) – Tolokonnikov, Mojžíš, Urban, Gewiese, Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák – Gago, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

Rozhodčí

Šutara
Novák – Novotný
Zedník

Soupiska hosté

Groh (Čáp) – Trnka, Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka, Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš, Rytnauer, Čejka, Hrala, Ferda, Heinrich, Krutiš

Vyloučení 2:5
Využití 0:0
V oslabení 0:0
Počet střel
Diváků 1100
  • TOMÁŠ MLYNÁŘ (Radim Ferda, Jakub Čejka) 5. minuta
    Branka hosté
  • MICHAL GAG (Daniel Hroch, Michal Romančík) 13. minuta
    Branka domácí
  • MICHAL ROMANČÍK (Pavel Mojžíš) 58. minuta
    Branka domácí
  • LUKÁŠ KRÁLÍK (Milan Ostřanský, Tomáš Sedlák) 59. minuta
    Branka domácí

Šumperští Draci první krok v semifinálové sérii zvládli! V tuhé bitvě hosté vedli, v páté minutě se prosadil Mlynář. Domácí se postupem času ale dostali do rytmu a ještě do sirény srovnali. Na další gól čekali diváci až od závěru třetí třetiny. V ní dlouho byli budějovičtí hráči lepší, měli převahu, ale gól nedali a naopak Šumperk z prvního velkého tlaku skórovali! Vítězný zásah trefil v 58. minutě Michal Romančík a pojistku přidali šumperští hokejisté trefou do prázdné branky. Série pokračuje v pátek na ledě soupeře.

Domácí tým nastoupil do zápasu s Ondřejem Halodou v brance a s Michalem Gagem, který se po vyřazení Přerova ve vyšší soutěži vrátil znovu pomoci Drakům. A šlo o vydatné přispění k úspěchu.

Nicméně hosté se do zápasu vrhli bez bázně a hany, aktivně bruslili a potvrzovali dlouhé minuty, že budou velmi nepříjemným týmem na cestě do případného finále. A po pár minutách také Moravské Budějovice vedly. Radim Ferda namazal před branku najíždějícímu Tomáši Mlynářovi, který bez přípravy procedil puk za záda Ondřeje Halody. Hosté naladění vedením zatlačili Draky, ale do větších šancí se již příliš nedostávali.

Postupem času přebíral iniciativu domácí celek a značně tomu pomohla vyrovnávací trefa. Daniel Hroch přiťukl kotouč na Michala Gaga, který projel až do předbrankového prostoru a Grohovi poslal kotouč do sítě. Od té doby až do konce třetiny se hrálo prakticky na jednu branku, velké problémy dělala hostům formace Pokorného s ruskými spoluhráči Vorobjevem a Antonovem. Hrozili i další, Groh však gól za svá záda již nepustil.

Změnu skóre nepřinesla ani druhá třetina. V ní znovu měli více ze hry domácí, často se sápali před Groha a Moravské Budějovice dlouhou dobu jen bránili výpady. Ve 24. minutě se do velké šance dostal Milan Ostřanský, ale Groh jeho pokus vytěsnil. O minutu později orazítkoval Vachutka tyč budějovické branky. Šumperk ale ze setrvalého tlaku vedení nevytěžil, naopak Ondřej Haloda při menším počtu zákroků musel občas čelit nebezpečným výpadům Žihadel.

Ani třetí třetina pak dlouho nenabídla změnu stavu, ale obraz hry vypadal zcela jinak než v dosavadním průběhu utkání. Aktivnější byli hosté, tak se Ondřej Haloda dočkal i zákroků a práce. Trpělivě ale kryl šance hostů. Domácí se do zakončení dostávali sporadicky, do většího závaru pak až do 58. minuty ani jednou. Jenže právě tehdy se Draci vrhli do ofenzívy, dostali kotouč před branku a po zmatku před Grohem se nejlépe zorientoval Michal Romančík, který k obrovské radosti domácích fanoušků poslal kotouč do sítě. Hosté již po pár vteřinách vsadili vše na jednu kartu, Groha odvolali z branky a zkusili to v šesti. Než se ale dostali do pořádného zakončení, tak se kotouč dostal až za budějovickou branku. V ostrém souboji jej nakonec vybojoval Milan Ostřanský pro Lukáše Králíka, který pečetil šumperské vítězství.

Draci dramatické a náročné utkání zvládli, v sérii se po vybojované výhře ujali vedení. Série pokračuje v pátek 15. března na půdě Moravských Budějovic.

Jozef Zavadil (Šumperk): V zápase jsme byli pod tlakem. Ale přesilovky byl dneska náš kámen úrazu. Místo toho, abychom hráli přímo na bránu, tak si tam přes minutu posíláme puky do rohů kluziště. Takhle to hrát nejde. Co se týče soupeře, může se zdát, že mu série bude relativně jedno vzhledem k prodané licenci, ale podle mě to tak určitě není. Naopak narozdíl od nás nejsou pod žádným tlakem.

Zdroj: www.dracisumperk.cz

Dominik Groh (brankář HC Moravské Budějovice 2005): „Že jsme prohráli je určitě škoda, v podstatě všechna dosavadní utkání v play-off jsme měli na to se špetkou štěstí nakonec vyhrát.
Na ledě Šumperku jsme měli včera štěstí méně, obzvlášť v koncovce, ale věřím, že nás o to více čeká doma. Chci také poděkovat fanouškům, kteří se takhle ve středu vydali na dlouhou cestu nás podpořit. Už se těším na domácí atmosféru v pátek!“

Z pracovních důvodů se bohužel nemohl učástnit zápasu žádný z našich redaktorů. Na dalších podrobnostech se však snažíme pracovat a ohlasy z kabiny Žihadel se pokusíme přinést co nejdříve. Tak hlavně v pátek všichni na značkách! A i nadále sledujte web a fb Žihadel. Žlutočerní bojují dále!!!

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz